“TÜBİTAK 4004-4005 Projeleri” Adlı Etkinlik Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi
30 Nisan 2021 | 19:01

Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen eğitim bilimleri günlüğünün üçüncüsü, “TÜBİTAK 4004-4005 Projeleri” adlı etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Eğitim Bilimleri Enstitüsü Arş. Gör. Aysun Öztürk’ün yaptığı söyleşide, konuşmacı olarak MEB, Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı Program Geliştirme Uzmanı ve İngilizce Öğretmeni Dr. Derya Yüreğilli Göksu yer aldı. Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yücel Gelişli, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Gazi Üniversitesi 1926 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ülkemizin en köklü üniversitelerinden birisidir. Bizde Üniversitemizin 95. kuruluş yılı dolayısıyla fakültelerimiz, enstitülerimiz, yüksekokullarımız, araştırma uygulama merkezlerimiz ve daire başkanlıklarımızla yoğun bir faaliyet içine girdik” dedi.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen eğitim bilimleri günlüğü konferanslar dizisinin üçüncüsünün gerçekleştirildiğine işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “TÜBİTAK projeleri ülkemiz adına büyük önem arz eden projelerdir. Bu programın, bünyemizde eğitim gören öğrencilerimiz ve tüm akademisyenlerimiz için faydalı olacağını düşünüyorum.Bu toplantıya konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz eski mezunu Dr. Derya Yüreğilli Göksu’ya ve programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Rektörümüzden sonra sunumuna başlayan Dr. Derya Yüreğilli Göksu, “Bugün TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları hakkında bir konuşma yapacağım” dedi.Tüm projelerdeki genel mantığın aynı olduğununüzerinde durun Göksu, “Proje olarak öncelikle ihtiyaç olan bir şeyi sunmamız gerekli. Programın amaç ve kapsamı belirlendikten sonra da hedef kitlenin özellikleri proje metnine ayrıntılı bir şekilde yansıtılmalıdır” diye konuştu.

Dr. Derya Yüreğilli Göksu, şöyle devam etti: “Proje ekibi oluşturulurken kesinlikle duygusal davranılmamalıdır. Projenin amacına uygun kişiler ekibe dâhil edilmelidir. Ekip tamamlandıktan sonra uygulama planı hazırlanmalıdır. Bu planda, baştan sona neler yapacağımızı proje formuna çok açık bir şekilde yansıtmamız gereklidir. Proje formunda zaman cetvelini de göstermeliyiz. Bu zaman cetvelinde hangi tarihte neler yapacağımızı belirtmemiz önemlidir. Proje metnine olası riskleri de yazmamız gereklidir. Bütçe kısmını yine diğer bölümler gibi çok ayrıntılı bir şekilde A’dan Z’ye proje formuna yazmalıyız.”

Hibe veren kuruluşlarınyaygınlaştırma kısmına çok önem verdiğinin altını çizen Göksu, sunumunu şöyle tamamladı: “TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programlarından 4004, Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı, hedef kitleye yönelik çağrı alanları başlığı altında belirtilen alanlarda olmak üzere hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri gözlem ve uygulamalarla kavrayabilmesine imkân sağlayan ve belirli bir program dahilinde gerçekleştirilen faaliyetleri kapsar. 4005 programı ise, Yenilikçi Eğitim Uygulama Destekleme Programı, hedef kitleye yönelik çağrı alanları başlığı altında belirtilen alanlarda olmak üzere hedef kitlenin kendi branşlarında eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılması, kullanılması ve yaygınlaştırılmasını amaçlar.”

Etkinlik, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

background image