“Gelişmeye Açık Yönler ile İlgili KVYS Veri Girişi Bilgilendirme Toplantısı” Gerçekleştirildi
14 Ekim 2024 | 12:05

Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafından “Gelişmeye Açık Yönler ile İlgili KVYS Veri Girişi Bilgilendirme Toplantısı”  düzenlendi.  Çevrim içi yapılan toplantıya; birim yöneticileri, Kurumsal Veri Yönetim Sistemi yetkilileri ve birim kalite ekipleri katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Tezer, Üniversitemizde yürütülen ve gerçekleştirilen liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme ve toplumsal katkı çalışmalarının her yıl Kurum İç Değerlendirme Raporunda ayrıntılı olarak raporlandığını söyledi. 2022 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında yürütülen değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından Üniversitemizin YÖKAK tarafından beş yıl süreyle tam akredite edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Tezer, bunun yanında Üniversitemizin güçlü ve gelişmeye açık yönlerinin Kurumsal Akreditasyon Raporunda beyan edildiğini ifade etti. Kurumsal akreditasyona sahip Üniversitemizin akreditasyon kararını izleyen ikinci yılda dahil olacağı Ara Değerlendirme sürecinin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Prof. Dr. Hasan Tezer, bu kapsamda 2022 Kurumsal Akreditasyon Raporu ve Akreditasyon Karar Mektubunda belirtilen gelişmeye açık yönler ile ilgili birimlerimizin gerçekleştirdikleri iyileştirme faaliyetlerinin 2024 Kurum İç Değerlendirme Raporuna dayanak teşkil edeceğini belirtti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tezer, bugün bu toplantıda gelişmeye açık yönler ile ilgili KVYS üzerinden veri girişi bilgilendirmesi yapılacağını anlatarak, katkı veren herkese teşekkür etti.

Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Gürcü Koç, Üniversitemizin 2022 yılında YÖKAK akreditasyonundan geçtiğini ve beş yıllık tam akreditasyonu aldığını söyleyerek, bunu devam ettirmek istediklerini ifade etti.  Prof. Dr. Koç, KAR raporunda vurguladıkları gibi Üniversitemizin çok güçlü yanlarının bulunduğunu ancak gelişmeye açık yönlerinin de olduğunu belirtti. 2024 KİDR’ın çok önemli olduğunun üzerinde duran Prof. Dr. Gürcü Koç, buna dayalı olarak Üniversitemizin bir ara değerlendirmeden geçeceğini ve bunun sonucunda +3 yıl alıp almayacağımızın YÖKAK tarafından karara bağlanacağını kaydetti. 15 Ekim’de sistemi açacaklarını söyleyen Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Koç, katılımcılardan 31 Ekim’e kadar gelişmeye açık yönler ile ilgili veri girişlerini tamamlamalarını istedi.

Ardından Üniversitemiz Kurumsal Veri Yönetimi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Emre Boran, Kurumsal Veri Yönetim Sistemi üzerinden nasıl veri girişi yapılacağı hakkında bilgi verdi.  Toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

kvys-1 kvys-1 kvys-1
background image