“2. Denetim Şurası: 21. Yüzyılda Kamu Denetimi: Yeni Yaklaşımlar” adlı etkinlik Gerçekleştirildi
15 Ekim 2024 | 15:05

Devlet Denetim Elemanları Derneği (DENETDE) tarafından Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen, “2. Denetim Şurası: 21. Yüzyılda Kamu Denetimi: Yeni Yaklaşımlar” adlı etkinlik geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda yapılan etkinliğe Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal,  Devlet Denetim Elemanları Derneği Başkanı Kadir Kemaloğlu, Devlet Denetleme Kurulu Üyeleri, akademisyenler, müfettişler, kontrolörler, denetçiler ve iç denetçiler ve konuklar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal yaptı. Gerçekleşecek olan İkinci Denetim Şûrasının genç öğrencilerimize umut ışığı olmasını temenni eden Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, “Yönetim faaliyetlerinin olduğu her yerde denetim faaliyetinin de olması şarttır. Denetim mekanizmasının kesintisiz, adil, etkin, şeffaf, tarafsız ve yol gösterici olması; sistemin işleyişini bozan hususların tespit edilerek düzeltilme yollarının da üst yöneticilere iletilmesi çağdaş yönetim anlayışının olmazsa olmazıdır” dedi.

İkinci Denetim Şûrasını önemli bulduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, “Bu Şuranın Devletimizin ve vatandaşımızın mali varlıklarının, hukukunun ve nizamının daha iyi ve etkin biçimde korunmasına vesile olmasını dilerim. Bu düşüncelerle, İkinci Denetim Şurası’nın başarılı ve verimli geçmesini diler, hepinize tekrar Üniversitemize hoş geldiniz demek isterim” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılışta söz alan Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu ise, Ülkemizin son 30 yılda denetleme konusunda önemli mesafeler kat ettiğini ifade etti. Konuşmasında kamuda aldığı görevlerden söz eden Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu, denetim müfettişliği mesleğinin ülkemiz açısından son derece önemli bir değer olduğunu kaydetti. Denetim mesleğinin değerinin zor zamanlarda daha iyi anlaşıldığının altını çizen Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu, etkinliğin başarılı geçmesini dileyerek konuşmasını noktaladı.

Açışta konuşan Devlet Denetim Elemanları Derneği Başkanı Kadir Kemaloğlu, derneğin tarihi hakkında bilgiler verdi. DENETDE’nin 40 yaşında olduğuna işaret eden Kadir Kemaloğlu, düzenlenen şuranın amaçlarını anlattı. Ülkemizde köklü bir denetim yapısı bulunduğunu da ifade eden Kadir Kemaloğlu, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti.

Açılış konuşmaları sonrasında oturumlara geçildi. Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image