Üniversitemize Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerimize Yönelik Ankara Kültür Gezisi Gerçekleştirildi
4 Ekim 2024 | 19:05

Üniversitemiz Rektörlüğü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 02-03 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenen, Kültür Hizmetleri Şube Müdürü Ergün Önder ve Kültür Hizmetleri birimi personeli eşliğinde gerçekleştirilen, Ankara Kültür Gezisi etkinliğimize üniversitemize yeni kayıt yaptıran Ankara dışından gelen öğrencilerimize kurumsal aidiyet duygusunu güçlendirmek ve Ankara ilini tanıtmak amacıyla kültür gezisi yapıldı. İki gün süren geziye katılan öğrencilerimiz oldukça güzel vakit geçirdiler.

Ankara’nın tarihi ve kültürel dokusunu keşfetmek için bir fırsat sunan bu gezi öncesi öğrencilerimize; gezi güzergahı, gezi sırası ve sonrası yapılacak faaliyetler ve ulaşım olanakları konularında bilgiler verildi.

İlk durağımız; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin yer aldığı Anıtkabir’di. Anıt ziyareti ve müzeler gezildikten sonra Atatürk’ün kullanmış olduğu araçlar ziyaret edildi.

Sonraki durağımız koleksiyonları ve hizmetleri bakımından seçkin olan ülkemizin en büyük kütüphanesi Millet Kütüphanesi oldu. Kütüphanenin ilgili bölümleri ve sergi salonları rehber eşliğinde gezildi.

Bir sonraki durağımız öncesi öğrencilerimize yiyecek ve içecek ikramlarında bulunuldu. Ulucanlar Cezaevi Müzesi ziyaretimiz sonrasında öğrencilerimize Rektörlüğümüz ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı birimlerinin verdiği hizmetler hakkında bilgiler verildi. Ankara kalesine çıkılan güzergahta Ulus ve Hamamönü tarihi yerleri keşfedildi. Son olarak ise Ulus Samanpazarı çarşısından geçilerek Hacı Bayram Veli Hazretlerinin Türbesi ve Cami’si ziyaret edildi. Üniversitemize dönüş esnasında öğrencilerimizin geziye dair görüş ve önerileri alındı.

Öğrencilerimiz bu gezinin onlara katkı sağladığını ve içtenlikle memnuniyet  duyduklarını ilettiler.

Ögrencilerimize tekrar Üniversitemize hoş geldiniz diyor, 2024-2025 egitim- öğretim yılında başarılar diliyoruz.

sks-1 sks-1 sks-1 sks-1 sks-1 sks-1 sks-1 sks-1
background image