Gazi Eğitim Fakültesi “2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni” Gerçekleştirildi
25 Eylül 2024 | 15:20

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi, “2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni” geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Üniversitemiz Eski Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necdet Hayta ve Prof. Dr. Serhat Karyeyen, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Selami Candan ve Prof. Dr. Togay Seçkin Birbudak, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Güneş, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Serçin Karataş ve Prof. Dr. Ferudun Sezgin, Genel Sekreter Mustafa Afşar, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program müzik dinletisi ile devam etti. Programın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, “Bugün çatısı altında bulunduğumuz bu önemli salon bizlere 1926 yılını, eşsiz tarihimizi, hatırlatıyor. Bu tarihi bina, Türkiye Cumhuriyeti’nin öğretmenlerine değerli bir armağanı, eğitimin de sembolü olmuştur” dedi.

Eğitimin milletlerin bağımsız yaşayabilmeleri için hayati önem taşıdığına işaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizler Gazi Üniversitesi mensupları olarak, Üniversitemizi ve eşsiz ülkemizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bu noktada hepimizin ortak bir sorumluluğu var: Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye taşımak için nitelikli bireyler yetiştirmek. Gazi Eğitim Fakültesinin kıymetli öğretmen adayı öğrencileri sizler de eğitim sürecinizde alacağınız her bilgi, öğreneceğiniz her yeni beceri ile Türkiye Cumhuriyetine katkı sağlayacaksınız. Bu vesileyle yeni akademik yılımızın hepimize başarılar getirmesini diliyorum. Hepinize sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl temenni ediyorum.”

Açılışta konuşan Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Güneş ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere büyük önem verdiğini söyledi. Konuşmasında Gazi Eğitim Fakültesinin tarihine ışık tutan Prof. Dr. Bilal Güneş, “Bugün burada açılış törenimizi gerçekleştirdiğimiz bu muhteşem bina 'Orta Muallim Mektebi' adıyla açıldı. Enstitü, 1932 yılında Ankara Erkek İlköğretmen Okulu ile birlikte bu binaya taşınarak adı 'Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü' olarak değiştirildi ve bu isimle uzun yıllar hizmet verdi. 1947 yılına kadar Resim-İş, Beden Eğitimi, Müzik, Eğitim, Fransızca, İngilizce, Almanca bölümleri de kuruldu” dedi.

Ülkemizin ihtiyacı olan eğitim kadrolarını yetiştirmede öncü bir rol üstlenen Gazi Eğitim Fakültesinin Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer aldığını dile getiren Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Güneş, “Değerli meslektaşlarım, yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlı ve uğurlu olsun. Hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından biniş giyme töreni yapıldı ve fakülteye dereceyle giren öğrencilere belgeleri takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 biniş-1
background image