Teknoloji Fakültesi “2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni” Gerçekleştirildi
24 Eylül 2024 | 14:40

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi, “2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni” geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Taşkent Konferans Salonunda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Tezer ve Prof. Dr. Serhat Karyeyen, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mustafa Bahadır Özdemir ve Doç. Dr. Orhan Kaplan, Genel Sekreter Mustafa Afşar, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program müzik dinletisi ile devam etti. Programın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, “Ulusal ve Uluslararası düzeyde bilim üreten, teknoloji ve sanatta girişimci ve öncü bir üniversite olma vizyonuyla 1926 yılında yola çıkan Gazi üniversitesinin yine köklü bir geleneğe sahip olan Teknoloji Fakültesi, Bilimin ve teknolojinin gücünü kullanarak, toplumsal problemlere çözüm üreten, öğrencilerimizi geleceğin liderleri olarak yetiştiren bir eğitim, öğretim ve araştırma merkezi olarak önemli bir misyon üstlenmektedir” dedi.

Teknoloji Fakültesinin başarılarının, sadece kendi iç dinamikleriyle sınırlı kalmaması gerektiğine işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, konuşmasını şöyle tamamladı: “Hepimizin ortak amacı, Üniversitemizi ulusal ve uluslararası arenada daha üst sıralara taşımak olmalıdır. Bu yolda öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve tüm çalışanlarımızla birlikte kararlı adımlarla ilerleyeceğiz. Yeni akademik yılın hepimize sağlık, başarı, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Başarılarınızın daim olmasını temenni ediyorum.”

Açılışta konuşan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar ise, yeni akademik yılı büyük bir heyecanla karşıladıklarını söyledi. Teknoloji Fakültesinin 87 yıllık bir geçmişe sahip olduğu bilgisini veren Dekan Prof. Dr. Musa Atar, fakültenin akademik ve idari personel yapısı hakkında bilgi verdi.

Teknoloji Fakültesinin Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlı, yetkin mühendisler yetiştirdiğini vurgulayan Dekan Prof. Dr. Musa Atar, Teknoloji Fakültesinin Türkiye’deki öncü eğitim kurumları arasında yer aldığına işaret etti.

Teknoloji Fakültesinin 2024-2025 akademik yılında toplam 907 öğrenci aldığını söyleyen Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar, verdiği destekler dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal’a teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından biniş giyme töreni, emekli olan öğretim elemanlarına ve fakülteye dereceyle giren öğrencilere belgeleri takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image