Faslı Mütefekkir Prof. Dr. Taha Abdurrahman Üniversitemizde Konferans Verdi
24 Temmuz 2024 | 21:40

İslam Düşünce Enstitüsü tarafından düzenlenen Faslı Mütefekkir Prof. Dr. Taha Abdurrahman tarafından “Müslümanca Düşünmek Nasıl Olur? Tefkîr ve Tefekkür” konulu konferans üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz’ın yer aldığı programa, Sayıştay Başkanı Metin Yener, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Eski İçişleri Bakanları Efkan Ala, Beşir Atalay, Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Eski Kültür Bakanı Atilla Koç, Afganistan Büyükelçisi Amir Mohammad Ramin, Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Diyarbakır Milletvekili M. Sait Yaz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan, Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, MEB Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Sayıştay Başkan Yardımcısı Orhan Yaşa, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, YTB Başkanı Abdullah Eren ve TİKA Başkanı Serkan Kayalar katıldı.

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen program, Muhammed Mansur Sağır’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in açış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz’ın selamlama konuşmasına geçildi.

Prof. Dr. Taha Abdurrahman’ın konferansının ardından İslam Düşünce Enstitüsü 2024 Mütefekkir Ödülü Prof. Dr. Taha Abdurrahman’a verildi ve İslam Düşünce Enstitüsünden mezun olan öğrencilere sertifikaları takdim edilerek program sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1