Gazi Teknopark ve Bilkent Cyberpark İş Birliğiyle Düzenlenen Özbekistan - Türkiye İş Forumu Başladı
24 Temmuz 2024 | 14:20

Gazi Teknopark ve Bilkent Cyberpark iş birliğiyle iş birliğiyle, Türk firmalarının uluslararası rekabet gücünü artırmak ve dış ticaret kapasitelerini genişletmek amacıyla 24-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında Özbekistan’ın başkenti Taşkent'te, Özbekistan - Türkiye İş Forumu'nu düzenleniyor.

Özbekistan - Türkiye İş Forumu'na katılan Ticaret Heyetimiz, 15 bilişim firmasının katılımıyla geniş bir temsil gücü sağlıyor.

Ticaret Heyetimizin ilk günü, Özbekistan Cumhuriyeti'nin ilk bilişim parkı olan IT Park'ta düzenlenen Global Business Services Forum ile başladı. Forumun açılışı, Özbekistan Dijital Teknolojiler Bakanı Sherzod Shermatov’un konuşması ile gerçekleştirildi. Shermatov, forumun açılışında Özbekistan'ın dijital teknolojiler alanındaki hedefleri, teknoloji ve iş dünyasının global iş birlikleri hakkında önemli mesajlar verdi.

Heyetimiz daha sonra, Özbekistan Büyükelçisi Olgan Bekar ve Ticaret Müsteşarı Ahmet Melih Horata ile bir araya geldi. Görüşmelerde, Olgan Bekar ve Ahmet Melih Horata heyetimize her türlü desteklerini ve iş birliği fırsatlarını değerlendirmeye hazır olduklarını ifade ettiler. Gazi Teknopark Genel Müdürü Elif Başak Teksin, iş birliğimizin ve ilişkilerimizin simgesi olarak Üniversitemizin madalyonunu takdim etti.

Ziyaretler kapsamında, katılımcı firmalarımız için Özbekistan'ın bilişim sektöründeki lokomotif firmaları ile düzenlenen B2B görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmelerin, önemli iş birliklerine ve teknoloji transferine zemin hazırlaması bekleniyor. Özellikle, sektörün öncü firmalarıyla kurulan bu temasların, her iki ülkenin teknolojik gelişimine katkı sağlaması ve iş dünyasındaki fırsatları artırması hedefleniyor.

özbekisan-1 özbekisan-1 özbekisan-1 özbekisan-1 özbekisan-1
background image