"Geçici Sığınma/Korunma Altındaki Suriyeli ve Türk Girişimcilerin Kapsayıcı Girişimcilik Ürün Tasarımı Geliştirme Hizmetleri" Adlı Projenin Kapanış Toplantısı Yapıldı
12 Temmuz 2024 | 13:33

Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yürütülen Enhancer projesi kapsamında "Geçici Sığınma/Korunma Altındaki Suriyeli ve Türk Girişimcilerin Kapsayıcı Girişimcilik Ürün Tasarımı Geliştirme Hizmetleri" adlı projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Taşkent Konferans Salonu’nda yapılan programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel Gelişli ve Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar, Proje Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Şahin, Ankara Sanayi Odası temsilcileri, proje ekibi, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti. Konuşmasında, Gazi Üniversitesi olarak eğitim ve araştırmada daha iyisini hedeflediklerine dikkat çeken Prof. Dr. İsmail Şahin, bu hedefe ulaşmada AB projelerinin önemli bir etkisi ve yarattığı fırsatlar olduğunu söyledi. Bu fırsatların Üniversitenin eğitim kalitesini arttırma ve altyapının geliştirilmesi bakımından önem taşıdığını dile getiren Prof. Dr. Şahin, AB projelerinin Üniversitemize uluslararası alanda görünürlük kazandırmakla birlikte araştırma ve inovasyon kapasitesini arttıracağını, yeni teknolojiler ve yöntemler geliştirilmesine katkı sağlayacağını, genç araştırmacılara ve öğrencilere de benzersiz deneyimler sunma imkânı sağladığını ifade etti. Proje süreciyle ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Şahin, başta Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere projeye katkıda bulunan ve destekleyenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Prof. Dr. İsmail Şahin’in konuşmasının ardından ICMPD Portföy Yöneticisi Pınar Yakanoğlu’nun konuşmasına geçildi. Projenin kapanış toplantısında bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen  Yakanoğlu, bu projeyle birlikte kapsayıcı bir bakış açısıyla hem ürün hem de hizmet geliştirmeye yönelik başarılı bir uygulama gerçekleştirdiğini dile getirdi.

AB projelerinin Üniversitemiz için taşıdığı büyük önemi vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Musa Yıldız, “Avrupa Birliği projeleri, üniversitemizin uluslararası alanda daha görünür hale gelmesine büyük katkı sağlamaktadır. Bu projeler, sadece bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizi desteklemekle kalmamakta, aynı zamanda üniversitemizin dünyadaki diğer eğitim kurumlarıyla işbirliğini artırmakta ve ortak projeler geliştirmemize olanak tanımaktadır. Bu tür işbirlikleri, uluslararası arenada üniversitemizin adını duyurmakta ve prestijimizi yükseltmektedir” dedi.

AB projelerinin sosyal meselelerin çözümüne de büyük katkı sağladığının altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şunları aktardı: “Üniversitemizin bu projelerde üstlendiği rol, toplumsal sorunlara bilimsel ve yenilikçi çözümler getirme konusunda ne kadar kararlı olduğumuzu göstermektedir. Bu projeler sayesinde, toplumun farklı kesimlerine dokunabilmekte ve onların yaşam kalitesini artıracak adımlar atabilmekteyiz. Örneğin, Enhancer projesi ile girişimcilik ruhunu gençlerimize aşılayarak, onların gelecekte başarılı iş insanları olmalarına zemin hazırlıyoruz. Aynı zamanda, bu projeler sayesinde kadın girişimciliği gibi önemli sosyal meselelerde de farkındalık yaratıyor ve destek sağlıyoruz.”

Bu tür projelerin Üniversitemizin altyapısının gelişmesine de önemli ölçüde katkı sağladığının üzerinde duran Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Laboratuvarlarımızın ve araştırma merkezlerimizin donanımını güçlendirmek, yeni teknolojilerle donatılmış eğitim alanları oluşturmak ve öğrencilerimize en iyi imkânları sunmak, bu projeler sayesinde mümkün olmaktadır. Bu da, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin daha verimli çalışmasına, yenilikçi fikirler geliştirmesine ve uluslararası alanda rekabet edebilir hale gelmesine imkân tanımaktadır” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle noktaladı: “Bu projenin gerçekleştirilmesine emek veren proje koordinatörü Prof. Dr. İsmail Şahin’e ve ekibine özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu projede emeği geçen tüm katılımcılara, onların yenilikçi fikirleri ve enerjileriyle projeye kattıkları değer için minnettarız. Onların bu projelerde kazandıkları deneyimler, kariyerlerinde önemli birer basamak olacaktır. Avrupa Birliği projeleriyle daha nice başarılara imza atacağımıza olan inancım tamdır. Üniversitemizin, gelecekte de benzer projelerde yer alarak, hem bilimsel araştırma alanında hem de toplumsal meselelerde öncü rolünü sürdüreceğine inanıyorum.”

-1 -1 -1 -1 -1 -1