15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Kapsamında "Milli İradenin Zaferi, Milletin Zaferi" Adlı Etkinlik Düzenlendi
11 Temmuz 2024 | 15:21

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Milli İradenin Zaferi, Milletin Zaferi” adlı etkinlik çevrim içi olarak gerçekleşti. Etkinliğin moderatörlüğünü Üniversitemiz, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Çakmak üstlendi. Türk milletinin birlik ve beraberliğini koruma, vatanın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etme amacıyla 8 Mart 2018 tarihinde kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Gürs, etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Gelişli yaptı. Tarihin, uzun bir sürecin kronolojik bir sıralaması olarak bize acı olayları belirli dönemlerde anmamıza imkân verdiğini söyleyen Prof. Dr. Gelişli, tarihsel süreç içerisinde belirli zamanlarda darbe ya da darbe girişimleri yapıldığını ve bunların meşrulaştırmaya çalışıldığını ifade etti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Gelişli, hainlerin yaptığı bu meşrulaştırma çabalarının, her seferinde kendilerinin yok olmasına vesile olduğunu kaydetti. 15 Temmuz 2016 yılında yapılan hain darbe girişimine Türk milletinin dur dediğini anlatan Prof. Dr. Yücel Gelişli, bu darbenin yarasının oldukça büyük olduğuna dikkat çekerek devletimizin milletimiz ile el ele, iş birliği içinde, tüm kurumlarıyla bu yarayı sarmaya çalıştığının altını çizdi. Bu anlamda Üniversite olarak bu hain olayın olumsuz etkilerini milletimize duyurmak zorunda olduklarına değinen Prof. Dr. Gelişli,  üniversitelerin toplumsal boyutta da görevleri olduğunu ve bugünkü anma toplantısını da bu kapsamda gerçekleştirdiklerini belirterek Bilge Gürs’e katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Babası ve eşi 15 Temmuz 2016’da şehit olan Bilge Gürs, o gece kendisinin ve ailesinin yaşadıklarını anlattı. Kız kardeşlerinin de ağır yaralanarak gazi olduğunu belirten Bilge Gürs, hem kendisinin hem de oğlunun artık şehit çocuğu olduklarını dile getirdi. Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a Vakıf adına teşekkürlerini sunan Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Gürs, şehit ve gazi yakınlarına ellerinden gelen her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini vurgulayarak “şehitlerimizin ruhları şâd olsun” dedi.

Bilge Gürs’e konuşmasından dolayı teşekkürlerini sunan etkinlik moderatörü Prof. Dr. Mehmet Ali Çakmak, toplumsal boyutu göz önüne alındığında 15 Temmuz’un ülkemizin yaşadığı “en ağır gün” olduğunu ifade etti. Etkinlik, 15 Temmuz şehitlerimizin rahmetle anılmasının ardından sona erdi.

Milli İradenin Zaferi, Milletin Zaferi-1 Milli İradenin Zaferi, Milletin Zaferi-1 Milli İradenin Zaferi, Milletin Zaferi-1 Milli İradenin Zaferi, Milletin Zaferi-1
background image