Üniversitemiz Hastanesinde Tıbbi Viroloji Laboratuvarının Açılışı Yapıldı
9 Temmuz 2024 | 17:28

Üniversitemizde açılışlar tüm hızıyla devam ediyor. Sunduğu sağlık hizmetiyle Türkiye’nin önde gelen sağlık merkezleri arasında yer alan Gazi Hastanesinde Tıbbi Viroloji Laboratuvarı yeni yerinde hizmete başladı. Laboratuvarın açılışı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Başhekim Prof. Dr. Hasan Bostancı, Prof. Dr. Gülendam Bozdayı ve öğretim üyelerinin katılımıyla yapıldı. Açılışın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, laboratuvarı gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tıbbi Viroloji Laboratuvarı, Covid 19 pandemisi ile başlayan süreçte TC. Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ilk laboratuvar arasında yer alıyor. SARS CoV-2 PCR test sonuçlarını aynı günde verebilen nadir laboratuvarlardan biri olan Tıbbi Viroloji Laboratuvarında diğer viroloji testleri de kesintiye uğramadan yapıldı. 2024 yılı itibari ile pandeminin zor günlerinin geride bırakılmasını takiben de literatürdeki ve tıbbi uygulamalardaki gelişmeler yakından takip edilerek çalışılan test parametreleri arttırıldı, kullanılan teknolojiler güncellendi ve test kapasitesi arttırıldı. Böylece geçtiğimiz yıl içinde 31 binden fazla PCR testi çalışıldı (Çalışılan Testler: BK Virüs (Real Time PCR), CMV Virus Yükü, EBV (Herpes PCR), HBV DNA, HBV İlaç Direnci, HCV genotiplendirme, HCV RNA, HIV RNA (kantitatif), HPV PCR Tiplendirme, HSV I ve II, Human Respiratory Syncytial Virus A/B, JC virüs PCR, Parvovirus PCR, Pneumonia Paneli Multipleks PCR, Sepis Paneli Multipleks PCR, Gastrointestinal Sistem Hızlı Test Paneli, Meningoensefalit Hızlı Test Paneli, Solunum Yolu Hızlı Viral Panel PCR, Solunum Yolu Viral Panel PCR, Solunum Yolu (4'lü) Virüs Paneli, SARS-CoV-2 qRT-PCR, Kızamık Virüsü (Real Time PCR), İnfluenza Hızlı Tanı Testi, Covid - 19 Antijeni (SARS-CoV-2)  Kart Test, SARS-CoV-2 IgG Kart Test, SARS-CoV-2 IgM Kart Test).

Meydana gelen gelişmelerin ışığında laboratuvarda altyapı yenilemesi ve fiziksel alan iyileştirmeleri yapılarak laboratuvarın performansının arttırılması hedeflendi.

-1 -1 -1 -1 -1