Fen Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezunlarını Uğurladı
8 Temmuz 2024 | 14:32

Fen Fakültesi, 2023-2024 akademik yılı mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı. Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Kesgin ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’ın katılımlarıyla gerçekleşen törende konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Fen Fakültesinin 1978’de başlayan köklü tarihinden bahsederek Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve İstatistik Bölümleri hakkında bilgi verdi. “Fakültemizin vizyonu; temel bilimler alanında uluslararası düzeyde nitelikli bilgi üreten, rasyonel düşünebilen, yeniliklere açık bilim insanları yetiştiren, özgün araştırmalar yapan, uluslararası tanınırlığı olan, ülkemizin geleceğine yön verebilecek öncü bir kurum olmaktır” diyen Prof. Dr. Reşat Kasap, Fen Fakültesi mezunlarının, kazandıkları bilimsel bilgi ve milli sorumluluk bilinciyle bayrağımızın dalgalandığı her yerde görevlerini başarıyla yerine getireceklerine olan inancını dile getirerek mezunlarımızı ve ailelerini tebrik etti.

Prof. Dr. Musa Yıldız ise konuşmasında; “1984 yılında, Üniversitemizin kampüsüne ilk adımı attığım andan itibaren Gazili olmanın gururunu hissettim ve 1988 yılında, sizin bugün hissettiğiniz heyecanı hissederek mezun oldum. Ömrüm boyunca da Gazili olmanın gururunu hep yaşadım. Halen de mezun olduğum üniversitenin Rektörü olarak Gazili olmanın gururunu yaşıyorum” diyerek Fen Fakültesi mezunlarıyla gurur duyduğunu ifade etti.

“Atatürk’ün söylediği gibi ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetişmeniz için; soran, sorgulayan, eleştiren, analiz edebilen, problemi tanıyabilen, entelektüel düzeyde bilgi ve donanıma sahip bireyler olarak yetişmeniz için bizler gayret ettik” diyerek üniversitelerde akreditasyonun önemine dikkat çeken Prof. Dr. Musa Yıldız, Fen Fakültesinin üstün gayretle çalışması sonucunda; Biyoloji, Fizik ve Matematik Bölümlerinin 3 yıllığına, İstatistik ve Kimya Bölümlerinin ise 5 yıllığına “Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK)” tarafından akredite edildiği bilgisini verdi. Fakültenin bu başarısında emeği geçen akademik ve idari personele teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesi olarak mezunlarına destek vermeye devam edeceklerinin altını çizerek “Gazili olmak bir ayrıcalıktır, bu ayrıcalığınızı sürdürün ve gerek üniversitenizle gerek fakültenizle bağınızı asla kesmeyin” dedi. Fen Fakültesi mezunlarını en kalbî duygularıyla kutladığını ifade eden Prof. Dr. Yıldız, mezunları ve ailelerini tebrik etti.

Mezuniyet töreni, fakülte birincisi, Biyoloji Bölümü mezunu Sevgi Sena Topbaş’ın konuşması ve mezuniyet kütüğüne isim çakmasının ardından Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Kesgin’in, Prof. Dr. Musa Yıldız’ın, Prof. Dr. Reşat Kasap’ın ve diğer fakülte öğretim üyelerinin bölümlerde dereceye giren mezunlara plaketlerini vermeleriyle devam etti. Plaket töreni sonunda Fen Fakültesi mezunları, keplerini büyük bir heyecanla atarak fakültelerine veda ettiler. Mezuniyet Töreninin ardından mezunlar, Fen Fakültesi bahçesinde çeşitli müzik gruplarının performanslarıyla düzenlenen “Mezuniyet Konseri” ile mezuniyetlerini coşkuyla kutladılar.

fen-1 fen-1 fen-1 fen-1 fen-1 fen-1 fen-1 fen-1 fen-1 fen-1
background image