Tıp Fakültesinde Akademik Biniş Töreni Yapıldı
21 Mart 2024 | 16:20

 

Üniversitemiz Tıp Fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında akademik biniş töreni düzenlendi. Törende, profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrosuna atanan akademisyenler binişlerini giymenin mutluluğunu ve gururunu yaşadılar.

Tıp Fakültesi Dekanlık 6. Kat Prof. Dr. Enver Hasanoğlu Konferans Salonu'nda yapılan etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu ve Kurum Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Ceylan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Nazmi Mutlu Karakaş ve Doç. Dr. Asiye Uğraş Dikmen, Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Bostancı ve öğretim elemanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik açılış konuşmalarıyla devam etti. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Ceylan tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başladı. Sağlık personellerinin ve sağlık hizmetlerinin önemine değinen Prof. Dr. Alper Ceylan, Gazi olmanın ayrıcalığı ile bu hekimlik mesleğini icra ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Alper Ceylan, 2023-2024 eğitim öğretim yılında akademik yükseltme alan öğretim üyelerini tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

Konuşmasına kadrosunu alan öğretim üyelerini kutlayarak başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, hekimler ile tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik etti. Prof. Dr. Musa Yıldız, tıp eğitiminin, insan sağlığı için üniversite yıllarından başlayarak, modern tıbbın sürekli ilerlemesi ile kendini yenileme, bilimsel gelişmeleri takip etme ve uygulamaları gerektiren önemli hayat boyu süren bir eğitim süreci olduğunu söyledi. Son yüzyılda Tıp bilimindeki ilerlemeler ile insan sağlığının da geliştiğini ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, Tıp Fakültelerinde tüm hocaların, hem hastaya hizmeti eksiksiz sürdürdüğünü hem de tıp öğrencilerinin en iyi ve kaliteli eğitimi alabilmeleri konusunda üstün gayret gösterdiklerini ve geleceğin hekimlerini titizlikle yetiştirdiklerini dile getirdi.  Prof. Dr. Yıldız, hekimliğin insanın hem bedenine hem de ruhuna dokunan bir meslek olduğu için kutsal bir görev yaptıklarına vurgu yaptı.

Bu üstün çabanın en yakın örneğini, küresel salgın döneminde ve deprem sürecinde yaşadıklarına değinen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Hekim olarak sizler, bir yandan bilimin sağladığı ileri imkanları kullanarak, hastaların tedavisini yaptınız, öte yandan hastanelerde ve deprem bölgesinde tüm riskleri göze alarak, mücadele ettiniz ve hatta fedakarlık yaparak ailelerinizden, çocuklarınızdan ve sevdiklerinizden haftalarca ayrı kalmayı göze aldınız” dedi.

“İnsan sağlığına büyük katkıları olan, insanı yaşatmayı, acısını azaltmayı, derdine derman olmayı amaç edinen, büyük sabır, üstün gayret ve özveri ile çalışan, bu kutsal ve onurlu meslek sahibi siz değerli doktorlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı canı gönülden kutlarım” diyen Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Osmanlı’da Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisi ile ilk cerrahhanenin kurulduğu ve modern tıbbın ilk başladığı gün olarak kabul edilen 14 Mart 1827’nin yıldöneminde, işgal altındaki İstanbul’da 14 Mart 1919’da Tıbbiyeli 3. Sınıf öğrencisi Hikmet Boran önderliğinde, tıp öğrencilerinin işgale karşı yurt savunma hareketini başlatmalarının günüdür 14 Mart… Sizler de hekim olarak tüm zorluklara, sağlık problemlerine rağmen aynı direnişle mesleğinize devam ediyorsunuz. Hepinizi tekrar ayrı ayrı tebrik eder, esenlikler dilerim.”

Konuşmaların ardından akademik biniş törenine geçildi. Törende profesör unvanı alan Prof. Dr. Hasan Bostancı, Prof. Dr. Baybars Ataoğlu, Prof. Dr. Zafer Kutay Coşkun, Prof. Dr. Nilgün Yılmaz Demirci, Prof. Dr. Mehmet Düzlü, Prof. Dr. F. Pınar Uyar Göçün, Prof. Dr. İrfan Güngör, Prof. Dr. Arzu Okur, Prof. Dr. Meltem Polat, Prof. Dr. Semiha Terlemez Tokgöz, Prof. Dr. Mesut Emre Yaman; docent unvanı alan Doç. Dr. Burak Karaaslan, Doç. Dr. Funda Cevher Akdulum, Doç. Dr. İsmail Akdulum, Doç. Dr. Uğuray Aydos, Doç. Dr. Pınar Tokdemir Çalış, Doç. Dr. Serhat Çetin, Doç. Dr. Gökçen Emmez, Doç. Dr. Hüseyin Göbüt, Doç. Dr. Aslı Akyol Gürses, Doç. Dr. Nevin Taci Hoca, Doç. Dr. Onur İnam, Doç. Dr. Baran Özdemir, Doç. Dr. Erdem Aras Sezgin, Doç. Dr. Özge Vural, Doç. Dr. Doğa Vurallı, Doç. Dr. Aydın Yavuz, Doç. Dr. Pınar Aysert Yıldız; doktor öğretim üyesi unvanını alan Dr. Öğretim Üyesi Emine Akkuzu, Dr. Öğretim Üyesi Taylan Altıparmak, Dr. Öğretim Üyesi Kübra Baskın, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Beksaç, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Hayvacı Canbeyli, Dr. Öğr. Üyesi Sultan Pınar Çetintepe, Dr. Öğr. Üyesi Merve Bahar Ercan, Dr. Öğr. Üyesi Selin Erel, Dr. Öğr. Üyesi Ümmügülsüm Gaygısız, Dr. Öğr. Üyesi Emel Güler, Dr. Öğr. Üyesi Gültekin Kadı, Dr. Öğr. Üyesi Ayça Utkan Karasu, Dr. Öğr. Üyesi Levent Karataş, Dr. Öğr. Üyesi Buket Koparal, Dr. Öğr. Üyesi Pelin Kuzucu, Dr. Öğr. Üyesi Volkan Medeni ve Dr. Öğr. Üyesi Özge Özgen Top törenle binişlerini giydiler.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image