5. Uluslararası Güneş Saati Etkinliği ve 2. Dünyanın Çevresini Hesaplama Etkinliği Düzenlendi
21 Mart 2024 | 16:27

Üniversitemizde her yıl olduğu gibi bu yıl da 5. Uluslararası Güneş Saati Etkinliği ve Dünyanın Çevresini Hesaplama 2. Etkinliği düzenlendi. Gazi Üniversitesi Rektörlük Yerleşkesinde yapılan etkinlik ülkemizde ve dünyada yoğun ilgi gördü. Etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli gerçekleştirdi. Etkinliğe Doç. Dr. İbrahim Yüksel, Doç. Dr. Önder Şensoy, Doç. Dr. Zeynel Abidin Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Erhan Şahin, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğe Almanya, İngiltere, Kazakistan, Azerbaycan ve farklı ülkelerden katılım ile birlikte ülkemizin birçok ilinden de katılım oldu. Etkinlikte güneş saati ile zamanı bulma ve dünyanın çevresini hesaplama etkinliğinin yanı sıra bilimsel açıklamalar da yapıldı.

Akıl Yürütme Topluluğunun Akademik Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Yüksel, “Bilim tarihinde yüzyıllar boyunca zaman ölçümünde birçok medeniyet tarafından kullanılmış olan güneş saatinin, kullanımı ve modellemesi üzerine gerçekleştirilen etkinliğimiz yoğun ilgi gördü.  Etkinlikte yer alan katılımcı öğretmen ve öğrenciler tarafından alınan ölçüm verileri dikkate alınarak önemli akıl yürütme hesapları katılımcılarla birlikte yapıldı” dedi.

Doç. Dr. İbrahim Yüksel, etkinliğe katılım gösteren ve emek veren tüm katılımcılara, düzenleme ekibine ve destek veren Üniversitemiz yönetimine teşekkür etti. 

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image