“Sağlığımız ve Ergonomi” Adlı Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi
21 Mart 2024 | 14:05

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personelimize yönelik olarak düzenlenen  "Sağlığımız ve Ergonomi" adlı hizmet içi eğitim programı geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. Programa, Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer de katıldı. 

Çevrim içi olarak yapılan programın moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay üstlenirken, programda eğitmen olarak Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan yer aldı.

Açılışta söz alan Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, 2024 yılında 21’inci  hizmet içi eğitim programını düzenlemenin büyük gururunu yaşadıklarını ifade etti. Üniversitemiz akademik ve idari personeli arasında hız kesmeden farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini dile getiren Ayça Tunçay, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Ardından Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan "Sağlığımız ve Ergonomi" adlı sunumu yaptı. Sunumunda sağlığımız ve ergonomi ilişkisinin öneminden bahseden Dekan Prof. Dr. Bülent Elbasan ‘Ergonomi, işe çalışanı uyacak şekilde tasarlama bilimidir ve sağlıklı ve güvenli bir iş ortamı yaratmanın anahtar faktörlerinden birini oluşturur’ dedi. Prof. Dr. Elbasan, ofis çalışanlarında en sık görülen sağlık sorunlarının başında boyun ağrısının geldiğini söyledi. Ağrı hissetmenin her zaman bir yaralanma olduğu anlamına gelmediğini anlatan Prof. Dr. Bülent Elbasan, ağrının vermek istediği mesajın bazen net bazen de karmaşık olabildiğini belirtti. Elbasan, zihinde tehdit algısını yükselten her şeyin ağrıyı artırabileceğini kaydetti.

Sunumunda boyun düzleşmesi, bel fıtığı, kifoz ve skolyoz gibi hastalıkların tanımını yapan Prof. Dr. Elbasan, sağlıklı çalışma alışkanlıkları geliştirmenin öneminin altını çizdi. Hareket etmenin insan sağlığı üzerindeki önemine değinen Dekan Prof. Dr. Bülent Elbasan ‘Şartlar ne olursa olsun hem zihinsel stresinizi hem beyin sağlığınızı kontrol altına almak için hareket edin’ diye ekledi.

Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Eğitim videosunu izlemek için tıklayınız.

ergonomi-1 ergonomi-1 ergonomi-1
background image