Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, TUSAŞ’ta Milli Muharip Uçak Kaan’ın Mimarlarını Ziyaret Etti
20 Mart 2024 | 16:12

Tam bağımsız Türkiye hedefiyle savunma sanayi alanında yürütülen önemli çalışmaların başında Milli Muharip Uçak Kaan geliyor. Türk Hava Kuvvetleri’nin savaş uçağı yönünden dışa bağımlılığını sona erdirecek olan Milli Muharip Uçağımız Kaan 17 Mart’ta hangardan çıkarak gökyüzü ile buluştu. Bu başarı ile birlikte Türkiye, dünyada beşinci nesil savaş uçağı imal ederek, uçurabilen birkaç ülkeden biri oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı’na (TUSAŞ) gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında bu başarının arkasında imzası bulunan mezunlarımızı tebrik etmeyi unutmadı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Milli Muharip Uçak Genel Müdür Yardımcısı Dr. Uğur Zengin ile Milli Muharip Uçak Kaan’ın geliştirilmesinde büyük katkıları olan mezunlarımız Milli Muharip Uçak Daire Başkanı Dr. Murat Ceran ile Milli Muharip Uçak Kaan’ın Başmühendisi Dr. Emre Yaban’la bir araya geldi.

Prof. Dr. Musa Yıldız, ilk uçuşuyla birlikte dünyada büyük ses getiren Milli Muharip Uçak Kaan’ın Başmühendisi Dr. Emre Yaban’ı başarısından dolayı tebrik etti. Gazi Üniversitesi Rektörü olarak bu başarıdan büyük gurur duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, mezunumuza başarılarının devamını diledi. Prof. Dr. Musa Yıldız, ziyareti sırasında Dr. Emre Yaban’a mezun kartını da takdim etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Dr. Uğur Zengin, Dr. Murat Ceran ve Dr. Emre Yaban’a Üniversitemizin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında adlarına dikilen fidan sertifikalarını da takdim etti.

Dr. Uğur Zengin ile mezunlarımız Dr. Murat Ceran ve Dr. Emre Yaban ise Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a ve heyetimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Bu ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu ile Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Turgut ve Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hacı Bekir Özerkan eşlik etti.

-1 -1 -1 -1
background image