Üniversitemiz İş Birliğinde Azerbaycan Mingeçevir Üniversitesi’nde “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Paneli” Düzenlendi
19 Mart 2024 | 10:30

Azerbaycan Mingeçevir Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Türkiye’den Gazi Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109. yıl dönümü dolayısıyla panel gerçekleştirildi.

Çevrim içi düzenlenen panele, üniversitelerin akademik ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu ve Mingeçevir Devlet Üniversitesi Rektör Danışmanı Hamiz Mahmudov, Türk dünyası tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla tebriklerini iletti.

Açılış konuşmasının ardından H. Mahmudov'un moderatörlüğünde panel konuşmalarına geçildi. Panelde; Kayseri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Tekin "Çanakkale Zaferi Türk Dünyasının Kahramanlık ve Fedakarlık Destanıdır", Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Sinan Demirtürk, "Çanakkale Zaferinin Türk ve İslam Dünyasına Etkileri", Mingeçevir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esmira Jafarova "Çanakkale Zaferi: Türk Tarihinin Şanlı Bir Sayfası", Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nasrullah Uzman “Çanakkale Zaferi ve Azerbaycan Türkleri”, Mingeçevir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.  Dr. Asim Mammadov, "Çanakkale Zaferinden Karabağ Zaferine: Azerbaycan-Türkiye Kardeşliği" konuları ile ilgili bir konuşma yaptılar.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen panel, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

mingeçevir-1 mingeçevir-1 mingeçevir-1
background image