Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Veri Merkezi Yeni Hizmet Binasına Prof. Dr. Rıza Ayhan Veri Merkezi Adı Verildi
8 Mart 2024 | 17:15

Üniversitemiz Senatosunun 22 Şubat 2024 tarihli 2024-91 nolu karar ile Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Veri Merkezi Yeni Hizmet Binasına Prof. Dr. Rıza Ayhan Veri Merkezi adı verildi. Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemiz Eski Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Yücel Gelişli ve Prof. Dr. Fazlı Polat ile birlikte akademik ve idari birim yöneticilerimiz ve öğretim elemanları katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Prof. Dr. Rıza Ayhan’ın Rektörlüğü döneminde Üniversitemize çok değerli hizmetler sunduğunu söyleyerek, bir vefa örneği olarak Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Veri Merkezine, Prof. Dr. Rıza Ayhan Veri Merkezi adını verdiklerini söyledi. Prof. Dr. Rıza Ayhan’ı anlatmanın oldukça zor olduğunu belirten Prof. Dr. Musa Yıldız, Prof. Dr. Rıza Ayhan’ın halen bilimsel çalışmalarına devam ettiğini, öğrencilerini yetiştirdiğini ve mesleğini icra ettiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Rıza Ayhan ise Bilgi İşlem Daire Başkanlığına kendisinin adının verilmesinden dolayı son derece mütehassıs olduğunu söyleyerek, bu kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Prof. Dr. Rıza Ayhan, “Gazi Üniversitesinin geldiği noktayı göz önüne alındığında zaman zaman olsa da iyi işler yapmış olduğumu düşünüyorum” dedi.  

Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Gazi Üniversitesinin Ortadoğu temsilci olduğu dönemde yaptıkları Ürdün gezisi yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Rıza Ayhan, burada iyi ilişkiler kurduklarını belirtti. Prof. Dr. Rıza Ayhan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu yolculuk sırasında iyi ki Musa Hocamla tanışmışım, görüşmüşüm, onunla birlikte çalışmışım dedim. Gazi Üniversitesini o kaldığı yerden bu noktalara kadar getirdi. O kadar güzel işler yaptı ki tahmin edemezsiniz. Hepsini içinde olduğunuz için göremezsiniz” diye konuştu.  

Üniversitenin üniversite olabilmesi için ihmal edilen bir unsurun da daha önce görev yapmış olan kişilere vefa örneği gösterilmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Rıza Ayhan, bu hususta Prof. Dr. Musa Yıldız’ın çok büyük duyarlılık gösterdiğini anlattı.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Prof. Dr. Rıza Ayhan, Prof. Dr. Rıza Ayhan Veri Merkezini gezdiler.

bilgi işlem-1 bilgi işlem-1 bilgi işlem-1 bilgi işlem-1 bilgi işlem-1 bilgi işlem-1 bilgi işlem-1 bilgi işlem-1
background image