Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Loğoğlu, Women-Up Projesiyle Kadın İstihdamına Destek Oluyor
5 Mart 2024 | 19:49

Üniversitemiz Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Loğoğlu, kayıtlı kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmayı hedefleyen Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa desteklenen doğrudan bir hibe projesi olan WOMEN-UP ile kadın istihdamına destek oluyor.

Girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumak, rekabete daha dayanıklı hale getirmek ve Türkiye’yi kayıtlı kadın istihdamı açısından daha iyi seviyelere çıkarmak için oluşturulan “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” (Women-Up), 17 Mayıs 2021 tarihinde başladı.

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finanse ettiği Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (WOMEN-UP) Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülüyor. Proje, bir kadın personelin ücretini 25 ay boyunca asgari ücretin net tutarına kadar karşılıyor. İşverenler, istihdam etmek istedikleri kadın çalışanın bilgileriyle projeye başvuruyor.

AB ve Türkiye'nin ortaklaşa finanse ettiği ve AB’nin 25 milyon avroluk ödenek sağladığı WOMEN-UP Projesi, Ankara, İstanbul, Samsun, Aydın, Denizli, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerinde 4 bin çalışan kadını ve 4 bin kadın girişimciyi desteklemeyi amaçlıyor.

-1 -1 -1
background image