Üniversitemiz ile Özbekistan Ali Şir Nevai Taşkent Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi Arasında İş Birliği Görüşmesi Yapıldı
5 Mart 2024 | 15:06

Üniversitemiz ile Özbekistan Ali Şir Nevai Taşkent Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi arasında iş birliği görüşmesi yapıldı. Bu kapsamda dekan, öğretim üyesi ve öğrencilerden oluşan 11 kişilik Özbekistan Ali Şir Nevai Taşkent Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi heyeti, Prof. Dr. Fatma Açık’ın danışmanlığında Üniversitemizi ve Gazi Eğitim Fakültesini 2-9 Mart 2024 tarihleri arasında iki üniversite arasında iş birliğini geliştirmek, gözlem ve deneyim paylaşımı yapabilmek amacıyla ziyaret edecek.   

Üniversitemiz Yeni Senato Salonu’nda yapılan programa Üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Çetin, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Koşar, Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Açık, Genel Sekreter Mehmet Ali Özkan, Özbekistan Ali Şir Nevai Taşkent Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesinden ise Abdullayeva Marguba Dusmiratovna, Asilova Gulshan Asadovna, Dedakhanova Muazzam Altmishbayevna, Kuldasheva Sanobar Xayotovna, Maksudov Husen Uktamovich, Nabieva Fotimakhon İbrokhim kizi, Narziyeva Maftuna Abror kizi, Nigora Askaralieva Oybek kizi, Rajapova Khulkaroy Atabek kizi, Umarova Gulnora ve Yuldoshev Utkir Rustam ugli katıldı.

Görüşmede kısa bir değerlendirme yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesinin Türk dünyasına önem veren ve Türk dünyası üniversiteleriyle iş birlikleri gerçekleştiren bir üniversite olduğunu söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, bu bağlamda Özbekistan’ın kendileri açısından son derece önemli bir ülke olduğunu söyledi. Özbekistan Ali Şir Nevai Taşkent Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesiyle olan ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program, çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image