Avrupa Tasarım Stüdyosu Programını Tamamlayan Öğrencilere Uluslararası Sertifikaları Verildi
4 Mart 2024 | 18:07

 

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan tarafından yürütülen European Interactive Industrial Design (EINSTUDIO) Projesi kapsamında üç Avrupa Üniversitesinin (Gazi Üniversitesi, Universidad de Alicante ve Universidade Beira Interior) ortaklığında European Interactive Industrial Design Studio I ve European Interactive Industrial Design Studio II derslerini kapsayacak yürütülen Avrupa Tasarım Stüdyosunu başarıyla tamamlayan Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerine Üniversitemiz Senato Salonu’nda Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın katıldıkları törenle uluslararası sertifikaları verildi.

Törende söz alan Proje Koordinatörü Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan, proje ortağı Gazi Üniversitesi, University of Beira Interior ve University of Alicante’den programa katılan 86 öğrenci tarafından 11 uluslararası çalışma grubu halinde “Designing for the minimum space” başlığı altında Scientific Exploration for Remote Geographical Areas, Humanitarian Shelter: Emergency Housing Modules, Modular Coworking Station, Modular Eco Tourism Hotels, Modular Emergency Ward olmak üzere beş farklı temada 66 farklı ürün başarıyla geliştirildiğini belirtti. 20.02.2023 – 02.06.2023 tarihleri arasında yürütülen European Interactive Industrial Design Studio I ve 28.09.2023 – 25.01.2024 tarihleri arasında yürütülen European Interactive Industrial Design Studio II derslerini başarıyla tamamlayan 35 Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisinin uluslararası tanınırlık ve validasyona sahip başarı sertifikalarını almaya hak kazandığını vurgulayan Prof. Dr. Güçlü Yavuzcan, önümüzdeki dönemde de Avrupa Tasarım Stüdyosunun değerlendirme süreciyle devam edeceğini ve orta vadede başka Avrupa Üniversitelerinin de programa dahil edilerek programın genişletileceğini sözlerine ekledi.

Törende konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemizin koordinatörlüğünde çok başarılı ve ses getiren Avrupa Tasarım Stüdyosu projesinin yürütülmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek sürece emek veren başta Proje Koordinatörü Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan olmak üzere tüm proje araştırmacıları ve programı başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik etti. Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan’ın hem AB kapsamında hem de YÖKAK bünyesinde önemli görevler yürüttüğünü vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, öğrencilerin proje kapsamında hocalarından aldıkları ilhamla mezun olduklarında daha büyük başarılara ulaşmaları temennisinde bulundu.

Daha sonra Avrupa Tasarım Programı Stüdyosu Programını başarıyla tamamlayan 35 Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisine başarı belgeleri ve Proje Eğitmenleri Dr. N. Hande Kutbay ve Dr. Damla Akdaş’a teşekkür belgeleri Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır tarafından verildi.

European Interactive Industrial Design (EINSTUDIO) AB Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamında Gazi Üniversitesi, University of Beira Interior (Portekiz) ve University of Alicante (İspanya) arasında iki dönem ortak ve karşılıklı tanınırlık sağlanarak yürütülen çevrimiçi European Interactive Industrial Design Studio I ve II derslerine ve sonrasında yürütülecek diğer ortak akademik faaliyetlere ilişkin olarak her üç üniversite arasında Kasım 2022’de ortak kurumsal işbirliği anlaşmaları imzalanmıştır. Program kapsamında ilk aşama dersi olan European Interactive Industrial Design Studio I dersi 20.02.2023 – 02.06.2023 tarihleri arasında yürütülmüş ve 1-2 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen eş zamanlı çevrimiçi sergi sonrasında tamamlandı.

Program kapsamında ikinci aşama dersi olan European Interactive Industrial Design Studio II dersi ise 28.09.2023 – 25.01.2024 tarihleri arasında yürütülmüş ve 25-26 Ocak 2024 tarihlerinde her üç üniversitede fiziksel ve çevrimiçi olarak eş zamanlı gerçekleştirilen proje sergisi sonrasında tamamlandı.

Belirtilen süre boyunca üç Avrupa Üniversitesi tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirilen European Interactive Industrial Design Studio I ve II dersinin eğitmenlikleri Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. H. Güçlü Yavuzcan, Dr. Hande Kutbay, Dr. Barış Gür ve Dr. Damla Akdaş, University of Beira Interior’dan Prof. Dr. Julio Londrim, Dr. Fábio Silva Pereira, Prof. Dr. Ana Margarida Ferreira ve Prof. Dr. Luis Miguel Ginja, University of Alicante’den Prof. Dr. Irene Sentana, Prof. Dr. Juan Llorca, Prof. Dr. Carlos A. Jara ve Prof. Dr. Abel Navarro Arcas tarafından yürütüldü.

-1 -1 -1 -1 -1
background image