Türk Dünyasının Öncü Bilim İnsanları-24: İsmail Gelenbevi
29 Şubat 2024 | 11:27

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personele yönelik olarak çevrim içi düzenlenen Türk Dünyasının Öncü Bilim İnsanları Seminerlerinin 24’üncüsünde “İsmail Gelenbevi (1791)” ele alındı.

Moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay’ın yaptığı programda konuşmacı olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Mantık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Kuşlu yer aldı.  Programa Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer'in yanı sıra akademik ve idari personel katıldı.

Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay’ın selamlama konuşmasının ardından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Mantık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Kuşlu, “İsmail Gelenbevi (1791)” adlı sunumunu yaptı. Düzenlenen programın çok değerli olduğunun altını çizen Doç. Dr. Harun Kuşlu, Türk Dünyasının Öncü Bilim İnsanları etkinlikler dizisinde çok önemli bilginlerin ele alındığını anımsattı.

Sunumunda İsmail Gelenbevi’nin otobiyografisini anlatan Doç. Dr. Harun Kuşlu, İsmail Gelenbevi'nin yaşadığı dönemdeki olaylar hakkında da bilgiler verdi. İsmail Gelenbevi’nin Türk dünyası açısından son derece önemli bir isim olduğunun altını çizen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Mantık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Kuşlu, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Seminer programı, soru-cevap bölümün ardından sona erdi.

Programın videosunu izlemek için tıklayınız.

-1 -1 İsmail Gelenbevi-1