“Gazze: İnsanlığın Felaketi Özel Raporu”nun Açıklandığı Programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat ve Rektör Danışmanı Dr. Ahmet Bilal Dostbil Katıldı
27 Şubat 2024 | 18:10

Meclis Tören Salonu’nda Kamu Denetçiliği Kurumunca (KDK) hazırlanan "Gazze: İnsanlığın Felaketi Özel Raporu"nun açıklandığı bir program düzenlendi. TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla düzenlenen programa Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat ve Rektör Danışmanı Dr. Ahmet Bilal Dostbil katıldı.

Programda, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, hazırlanan rapor hakkında bilgi verdi. Raporda İsrail'in Gazze'deki katliamlarının, soykırım ve insanlığa karşı savaş suçlarının delilleriyle ortaya konulduğunu dile getiren Şeref Malkoç, 16 yıldır havadan, karadan, denizden kuşatılan Gazze'nin dünyanın en büyük "açık hava hapishanesi" haline getirildiğini ifade etti.

Gazze'nin 7 Ekim 2023'ten itibaren dünyanın en büyük çocuk mezarlığına dönüştürüldüğünü söyleyen Malkoç, dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir felaketin, katliamın yaşandığını da ifade etti.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise İsrail’in saldırganlığının karşısında durmak, dost ve kardeş Filistin halkıyla dayanışma ve işbirliğini ifade etmek için her seviyede büyük bir titizlikle mücadeleyi devam ettirdiklerini söyledi.

Tam manasıyla bağımsız, toprak bütünlüğü sağlanmış ve 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmadan siyasi çözüm elde edilemeyeceğini vurgulayan TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, başta Mescid-i Aksa olmak üzere Müslümanların, Hristiyanların ve Yahudilerin kutsal mekânlarının masuniyetinin korunması ve yerleşimci politikalarının önlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

-1 -1 -1
background image