URAP 2023-2024 Sıralamalarında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesine Sahip Devlet Üniversiteleri Arasında Türkiye Sıralamalarında 4. Sırada
1 Ağustos 2024 | 15:31

URAP kuruluşu, geçen yıl derecelendirme sürecine 6 yeni gösterge* daha ekleyerek 2023-2024 sıralama döneminde de toplam 15 farklı ölçüt temelinde üniversite performanslarını değerlendirmiştir. Aşağıdaki görselde de yer verildiği üzere araştırma, öğrenci ve proje sayılarını temel alan URAP, derecelendirmelerinde Clarivate Analytics/InCites ile YÖK’ün yayımladığı verileri kullanmıştır. Her bir ölçütten alınabilecek en yüksek puan 100’dür ve üniversiteler toplam 1500 puan üzerinden değerlendirilmiştir.

*(Uluslararası Ortak Makale Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Uluslararası Ortak Makale Sayısı, Yurt içi Ortak Makale Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Yurt içi Ortak Makale Sayısı, TÜBİTAK'tan Alınan Proje Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen TÜBİTAK'tan Alınan Proje Sayısı)

-1 -1 -1 -1 -1 -1