Üniversitemizde “Dramatizasyon ve Bilgisayar Destekli Yabancı Dil Öğretimi” Konulu Etkinlik Düzenlendi
11 Mayıs 2021 | 18:28

Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Üniversitemizin 95. yıl etkinlikleri kapsamında “Dramatizasyon ve Bilgisayar Destekli Yabancı Dil Öğretimi: Fotodrama/Fotoroman Fotostory Örneği” konulu bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi Alman Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dalım Çiğdem Ünal katıldı.

Prof. Dr. Dalım Çiğdem Ünal, sunumunda yabancı dil eğitiminde reform süreci, drama-dramatizasyon, yabancı dil eğitiminde projenin önemi ve proje nasıl hazırlanır konuları hakkında bilgiler verdi. Yabancı dil öğretiminin daha hızlı desteklendiğini görmek için yeni bilgileri görerek, işiterek ve dokunarak öğrenmek gerektiğini anlatan Prof. Dr. Dalım Çiğdem Ünal, bunun için aktif öğrenci anlayışıyla öğrenciyi dersin merkezine yerleştirmek gerektiğini anlattı. Prof. Dr. Dalım Çiğdem Ünal, drama ile öğretimin eğitimin yanı sıra öğrencinin kişilik gelişimine de katkı sağlayacağını ifade etti.

Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.