“4th GELTUS Online Conference” Adlı Etkinlik Gerçekleştirildi
7 Mayıs 2021 | 14:39

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen, “4th GELTUS Online Conference” adlı etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Ana konuşmacı olarak Prof. Dr. Aydan Ersöz'ün yer aldığı etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, "Üniversitemizin 95. yıl etkinlikleri kapsamında, Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalından Gazi İngiliz Dili Eğitimi Topluluğu (GİDET) öğrencilerinin düzenlemiş olduğu 4. GELTUS Konferansı gerçekleştiriyoruz" dedi.

"Lisans düzeyinde eğitim gören İngiliz Dili Eğitimi Programı öğrencilerinin çalışmalarıyla katılım gösterdiği bu konferansı yüz yüze yapmak bu yıl mümkün olmadı" diyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, "Konferansın çevrimiçi olarak yapılmasının bu geleneği canlı tutmaya yarayacağı ümidindeyim. Konferansın çevrimiçi olmasının, aramızda bulunan konuşmacılarımızın ve dinleyicilerimizin eğitim görmekte oldukları üniversitelerinin de daha çeşitli olmasına vesile olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle noktaladı: "Bu konferansın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, başta konferansımızın ana konuşmacısı olan Sayın Prof. Dr. Aydan Ersöz olmak üzere, üniversitemizden ve diğer üniversitelerden katılım gösteren tüm konuşmacılara ve siz dinleyicilere katılımları için teşekkür ederim. Dördüncüsü düzenlenen GELTUS Konferansının önümüzdeki yıllarda bu geleneği devam ettirmesini diler, başarılı bir konferans deneyimi yaşamanızı temenni ederim."

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız'dan sonra, programın ana konuşmacısı Prof. Dr. Aydan Ersöz sunumunun gerçekleştirdi.

GELTUS (Gazi English Language Teaching Undergraduate Student) Conference Nedir?

GELTUS Konferansı, İngiliz Dili Eğitimi programlarında okuyan lisans öğrencilerininakademik paylaşımlarda bulunabilecekleri bir platform yaratılması amacıyla yine öğrenciler tarafından düzenlenmektedir. Konferans, ilgili alanda Türkiye’de hala düzenlenmeye devam eden az sayıda konferanstan biridir. Konferans her yıl bir tam gün sürecek şekilde planlanmaktadır ve ortalama 200 öğrenci konferansa katılım göstermektedir. Bu yıl, pandemi şartlarına uyum sağlanmasıyla, konferansın ilk kez çevrimiçi olarak yapılmasına karar verildi ve bu görev Aralık 2020’de Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı bünyesinde kurulan öğrenci topluluğu olanGazi İngiliz Dili Eğitimi Topluluğuna (GİDET) verildi. Konferansta toplamda 4 oturumda 13 sunum yapılacaktır. Konuşmacılar Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ondokuzmayıs Üniversitesi, TED Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nden katılmaktadır.

background image