Drama ile Derse Küçük Lezzetler Katmak
4 Mayıs 2021 | 09:02

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulunun düzenlediği “Bir Tutam Dramiander: Drama ile Derse Küçük Lezzetler Katmak” başlıklı etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Etkinliğe Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi İngiliz Dili Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bena Gül Peker konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Celal Turgut Koç, öğretim üyeleri ile öğrenciler yer aldı. Prof. Dr. Gül, böyle bir etkinliğe fırsat verdikleri için başta Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ile Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu yöneticilerine teşekkürlerini ileterek sözlerine başladı.

Prof. Dr. Bena Gül Peker sunumuna akademik kariyeri boyunca drama ile ilgili yaşadığı tecrübelerini anlatarak devam ederken, öğrenmede dramanın özellikle ilkokul çocuklarında çok etkili olduğunu savundu. Prof. Dr. Bena Gül Peker, drama ile derse öğrencileri nasıl daha fazla katıp motive edilebileceği hakkında bilimsel görüşlerini izleyenlerle paylaştı ve yansımanın dersin aşamalarında kullanması yönünde deneyimlerini anlattı. Prof. Dr. Bena Gül Peker’in sunumun ardından toplantı soru-cevap kısmıyla sona erdi.

background image