Gazi Üniversitesi Etik Komisyonu Bilgi Sistemi Tanıtım Programı Düzenlendi
30 Nisan 2021 | 20:48

Üniversitemiz Etik Komisyonu Bilgi Sistemi Tanıtım Programı çevrim içi olarak düzenlendi. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Etik Komisyonu Başkanı Prof. Dr. İsmail Karakaya ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından Teknisyen Onur Duyar katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Polat, Etik Komisyonu Bilgi Sistemi ile onay sürecinin daha da kısılacağını ve daha kontrol edilebilir olacağını söyledi. Prof. Dr. Polat, salgın sebebiyle uzaktan başvuru sayesinde işlemlerin daha kolaylaşacağını ayrıca Devlet üniversitesi olarak bu yazılım bir ilk olduğunu ifade etti.

Gazi Üniversitesi tarafından geliştirilen yeni yazılım ile artık araştırmacıların enstitülere gelmeden internet üzerinden başvuru yapılabileceğini anlatan Prof. Dr. Polat, “Başvuru sürecinde tekrarlanan ıslak imza uygulaması artık olmayacak. Değerlendirmeler e-posta ortamında yanıtlanacak. Böylelikle süreç daha şeffaf olarak yürütülecek. Yeni sistemle iş yükü azaltıldığı gibi kâğıt, fotokopi ve toner tüketiminde ciddi bir azalma olacak” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Karakaya ise yeni yazılım hakkında bilgiler paylaşırken, nasıl kullanılacağı konusunu anlattı. Toplantı soru-cevap kısmıyla sona erdi.

background image