Vizyon Konferansları 5: Mimarlık ve Geleceğimiz Perspektifinde Gazi
28 Nisan 2021 | 17:33

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından düzenlenen Vizyon Konferanslarının 5’incisinde “Mimarlık ve Geleceğimiz Perspektifinde Gazi” konusu ele alındı. Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. C. Nakış Karamağaralı’nın moderatörlüğünü yaptığı Konferansa konuşmacı olarak Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi ve Hazan Mimarlık’ın sahibi Y. Mimar Yakup Hazan katıldı.

Konferans, Dekan Prof. Dr. C. Nakış Karamağaralı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Konferansa katıldığı için Yakup Hazan’a teşekkür eden Prof. Dr. C. Nakış Karamağaralı, Yakup Hazan’ın Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olduğunu söyledi. Prof. Dr. C. Nakış Karamağaralı, Yakup Hazan hakkında bilgiler de verdi.

Dekan Prof. Dr. C. Nakış Karamağaralı’nın konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmasına geçildi. Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesinin kuruluşunun 95. yılı olduğunu söyleyerek, bu kapsamında Üniversitemizde bilimsel etkinlikler yapıldığını söyledi. Bu etkinliklerden birinin de Üniversitemiz tarafından düzenlenen Vizyon Konferansları olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, bu konferans serisi kapsamında her ay alanında uzman bir Üniversitemiz mezununun ağırlandığını ifade etti. Prof. Dr. Musa Yıldız, Konferansa katılımından dolayı Yakup Hazan’a ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen bu etkinliklerin çok faydalı olduğunu söyleyen Yakup Hazan, küresel salgın döneminde başlayan çevrim içi etkinliklerin salgın döneminin ardından da devam edeceğine inandığını ifade etti. Yakup Hazan, “Gazi Üniversitesinin bu teknolojiyi kullanarak kendi mezunlarının da katıldığı toplantılar yapmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yakup Hazan, konuşmasına Mimarlık Fakültesinin tarihinden bahsederek başladı. Mimarlık Fakültesinin tarihinin Zafer Mühendislik ve Mimarlık Özel Koleji ile Yükseliş Koleji Özel Mimarlık Okullarına dayandığını anlatan Yakup Hazan, daha sonra bu okulların devletleştirildiğini ve 1973 yılında Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi adını aldığını söyledi.  Kendisinin de Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisini kazandığını anlatan Yakup Hazan, dönemin şartları hakkında bilgiler verdi. Yakup Hazan, kendisinin bugünlere gelmesinde Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde aldığı eğitimin önemli yeri olduğunu söyleyerek, “Bu yüzden Gazi Üniversitesini çok önemsiyorum” diye konuştu.

Yakup Hazan, konuşmasında mesleki deneyimleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Etkinlik, Yakup Hazan’ın sunumunun ardından soru-cevap kısmıyla sona erdi.

background image