Üniversitemizde “Bilim Eğitimi Ne Öğretiyoruz? Ne Öğretiyorlar” Konulu Konferansı Düzenlendi
27 Nisan 2021 | 19:00

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesinin düzenlediği Salı Konferanslarının 12’ncisi “Bilim Eğitimi Ne Öğretiyoruz? Ne Öğretiyorlar?” konu başlığıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Gazi Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Güneş’in konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesinin 95’inci kuruluşu nedeniyle etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini söyledi. Rektörümüz, Gazi Eğitim Fakültesinin düzenlediği Salı Konferansları ile Bilim Konferanslarının da devam ettiğini hatırlatarak, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Bilal Güneş, üç değişken arasındaki bağı kurmaya çalışarak sunum yapacağını belirterek sunumunda “Ne/nasıl öğreniyoruz? Ne/nasıl yapmalıyız? Ne/nasıl öğreniyorlar” sorularına yanıt aradı. Bilimin amacı olan bir disiplin olduğunu belirten Prof. Dr. Güneş bilimsel bilgi türlerinin yasa, kuram, hipotez ve ilke kavramlarından oluştuğunu, modellerin ise atom modelleri, formül, sembol, grafik, benzetme ve metafor gibi kavramlarını kapsadığını ifade etti. Prof. Dr. Bilal Güneş, matematiksel araçların ise türev, integral, polinom, denklem, işlem gibi kavramlardan oluştuğunu anlattı.

Prof. Dr. Güneş sunumunda bilim eğitiminin ilköğretimden üniversiteye kadar hangi metotlarla, nasıl anlatıldığı üzerinde durdu. Prof. Dr. Bilal Güneş, 21’inci yüzyılda mobil sosyal öğrenme konusundaki bilgilerini de izleyenlere aktardı. Konferans sunumun ardından soru-cevap kısmıyla sona erdi.

 

background image