Üniversitemiz İle Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Arasında “Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolü” İmzalandı
27 Nisan 2021 | 18:14

Üniversitemiz ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında “Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünde düzenlenen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cevriye Gencer, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Uğur Gökmen ile Doç. Dr. Gürhan İçöz ve konuklar katıldı.

Gerçekleştirilen protokol ile Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Eti Maden) arasında akademik/bilimsel/eğitim iş birliğinin gerçekleştirilmesi amaçlandı.

Protokol kapsamında Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü kendi bünyesinde görev yapan personelden, Üniversitemiz tarafından yapılan değerlendirme neticesinde giriş koşullarını taşıyan lisansüstü öğrenci adayları arasından lisansüstü eğitim için gönderilecek personelin seçimini yapacak. Üniversitemiz ise, Eti Maden tarafından belirlenecek programlarda/konularda giriş koşullarını taşıyan Eti Maden’in belirlediği aday öğrenciler için, her yıl karşılıklı görüşülerek yeteri kadar kontenjan ayıracak.

Protokol sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, gerçekleştirilen protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını temenni etti. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Eti Maden'in üniversitelerle iş birliğini artırma talebinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu iş birliğinin Eti Maden ile Üniversitemiz arasında bir ilk olma özelliği taşıdığını kaydetti.

Eti Maden'in Türkiye ekonomisi için önemine işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, "Biz de Gazi Üniversitesi olarak katma değeri yüksek ürünlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda sizlere de destek olmak isteriz. Madenlerdeki atık maddelerin dönüştürülmesiyle ilgili de projeler yaparak sizlerin karşısına çıkmak isteriz. Umarım birlikte güzel çalışmalara imza atacağız." ifadelerini kullandı.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer ise, üniversite iş birlikleri sayesinde atık yönetimi, çevre ve borda uç ürüne gitmeyle ilgili vizyonlarını tanıttıklarını ifade etti. Keleşer, üniversitelerden destek almak istediklerini belirterek, "Eti Maden'in tüm imkanlarını Gazi Üniversitesine açmaya ve kurumumuza fayda sağlayacak her türlü projeye maddi manevi destek vermeye hazırız. Beraber yapılacak çok güzel projelerimiz var." diye konuştu.

background image