Üniversitemizde “Çocuklara Dil Öğretiminde Drama” Konulu Etkinlik Düzenlendi
27 Nisan 2021 | 18:26

Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yeksekokulu tarafından Üniversitemizin 95. yıl etkinlikleri kapsamında “Çocuklara Dil Öğretiminde Drama” konulu bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak İstanbul Aydın Üniversitesinden Öğr. Gör. Ezgi İnal katıldı.

Öğr. Gör. Ezgi İnal, sunumunda dramanın eğitimde nasıl kullanıldığı ve çocukların dil gelişimindeki etkileri konusuna değindi. Öğr. Gör. Ezgi İnal, dil öğretiminde drama sayesinde farklı teknikler ile dersi zenginleştirdiklerini, öğrencilerin iletişim donanımlarını artırdıklarını ve ders kazanımlarını yaratıcı formatlarla ilişkilendirerek kazanım basamaklarını daha sağlıklı hale getirmeyi sağladıklarını belirtti.

Etkinliklerde yaş grubunun dikkate alınması gerektiğini belirten Öğr. Gör. Ezgi İnal, çocuklardan olumlu dönüş almanın çok önemli olduğunu ifade etti. Dramada eğitimcinin önemine de değinen Öğr. Gör. Ezgi İnal, eğitimcinin ilgili ve istekli olmasının drama uygulamasının daha verimli olmasını sağlayacağını söyledi.

Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.