Öğrencilerimiz Çocuklara Yönelik Sosyal Sorumluluk Projesi Gerçekleştirdi
22 Nisan 2021 | 15:49

Tusaş-Kazan Meslek Yüksek Okulu Uçak Teknoloji Programı 1. Sınıf öğrencilerimiz Ölçme Tekniği ve Değerlendirme dersi kapsamında, ilköğretim çağındaki öğrencilere sosyal mesafeyi nasıl belirleyeceklerini öğretmek amacıyla Doç. Dr. Battal DOĞAN’ın yürütücüsü olduğu “Sosyal Mesafeyi Ölçme ve Koruma” sosyal sorumluluk projesinde görev aldılar. Öğrencilerimiz uzunluk ölçer kullanarak sosyal mesafeyi eğlenceli bir oyunla çocuklara göstermişlerdir. Daha sonra çocuklara bu mesafeyi sürekli kontrol edecekleri bir metot öğretmişlerdir.

Uçak Teknoloji Programında eğitim alan değişik şehirlerde uzaktan eğitim alan 55 öğrenci tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesinde yaşadıkları bölgelerde yaklaşık 250 ilköğretim çağındaki çocuğa sosyal mesafe öğretilmiştir. Köy okulu, şehirdeki sokaklar, spor salonu, müzik kursu ve oyun parkları gibi çok değişik ortamlarda çocuklarımıza ulaşan öğrencilerimiz başarılı bir proje yürütmüşlerdir.