“İngilizce Makale Yazımında Sıklıkla Karşılaştığımız Dil Sorunları” Adlı Etkinlik Düzenlendi
20 Nisan 2021 | 17:16

Üniversitemiz Akademik Yazma, Uygulama ve Araştırma Merkezinin düzenlediği Akademik Yazma Seminerlerinin 3’üncüsünde, “İngilizce Makale Yazımında Sıklıkla Karşılaştığımız Dil Sorunları” konusu masaya yatırıldı. Yöneticiliğini Öğr. Gör. Mehtap Ünal Çalışkan’ın yaptığı etkinliğine konuşmacı olarak Öğr. Gör. Burcu Arslaner Atalay katıldı.

Öğr. Gör. Arslaner sunumuna akademik yazmanın tanımını yaparak başlarken, bunu temelde bir konuya ait özgün bir düşüncenin belirli bir sistematik ve kurallar çerçevesinde yazıya aktarılması olduğunu söyledi. Akademik yazmayı lisansüstü tezler, makaleler, projeler, bilimsel raporlar ve bildiriler olarak sınıflandıran Öğr. Gör. Arslaner, ardından yazıya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilimsel görüşlerini izleyenlerle paylaştı.

Öğr. Gör. Arslaner, akademik yazım dilinde olması gereken unsurları anlatarak, “Akademik yazı karmaşıktır ve konuşulan dilin aksine farklı birçok dil bilgisel özelliklere sahiptir. Bazı gerçekler ve rakamlar kesin olarak verilmelidir. Akademik yazı resmi ve nesnel olmalıdır. Bununla birlikte yazar kelimeleri doğru bir şekilde kullanmalıdır. Ayrıca akademik yazarlar, dili doğru kullanarak okuyuculara açıklamalıdır ve metinlerin farklı bölümlerini açık bir şekilde ilişkilendirmelidirler. Bunları yaparken yazı tamamen organize edilmelidir. Kısa ve mantıklı bir şekilde bir bölümden diğerine sorunsuz bir şekilde aklamalıdır” diye konuştu. Etkinlik sunumun ardından soru-cevap kısmıyla sona erdi.

background image