Sağlık Bilgi Sistemleri ve e-Nabız Uygulaması Konferansı Düzenlendi
9 Nisan 2021 | 18:41

Üniversitemiz Bilişim Enstitüsünün düzenlediği “Sağlık Bilgi Sistemleri ve e-Nabız Uygulaması” konferansı çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Bilişim Enstitüsünün 5’inci konferansına, Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir Ülgü ile Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Kula konuşmacı olarak katıldı. Moderatörlüğünü Bilişim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alper Güzel’in yaptığı konferansa, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Serdar Kula, bilginin dünyada artık vazgeçilmez bir kavram olduğunu belirtti. Prof. Dr. Kula, bilgiye sahip olanın bilginin işlenme-yönetilme süreçlerinde de etkin olduğunu söyledi. e-Nabız sisteminin ulusal bir sağlık kayıt sistemi olduğunu anlatan Prof. Dr. Kula, sistemin eksikleri olmasına rağmen sağlık profesyonelleri adına önemli olduğunu ve bu konuda daha fazla sağlık bilişim uzmanı yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Dr. M. Mahir Ülgü, e-Nabız sisteminin sağlık kuruluşlarındaki veriler ile kişinin kendi kaydettiği verilerine kendisi ve izin verirse hekiminin erişebileceği bir uygulama olduğunu söyledi. Dr. Ülgü, e-Nabız uygulamasında hastane ziyaretleri, reçeteler, raporlar, hastalık geçmişi, tetkikler, radyolojik görüntüler, acil durum notları gibi bilgiler yer aldığını ve bu bilgilere sisteme internet bağlantısı olan her yerden ulaşmanın mümkün olduğunu anlattı. Dr. M. Mahir Ülgü, bu uygulamanın nasıl kullanılacağıyla ilgili bilgiler verdi. Konferans, sunumların ardından soru-cevap kısmıyla sona erdi.

background image