Gazi Üniversitesi Araştırma Üniversitesi İzleme Değerlendirme ve Yürütme Kurulu Toplandı
19 Mart 2021 | 21:33

Üniversitemiz Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Yürütme Kurulunun ilk toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız başkanlığında yapıldı.

Gazi Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen “Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Yürütme Kurulu Yönergesi” kapsamında oluşturulan Kurulun toplantısına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül’ün yanı sıra Kurul Üyeleri Prof. Dr. Mahmut Selvi, Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Prof. Dr. Bülent Elbasan, Prof. Dr. Süleyman Tekeli, Prof. Dr. Zeynel Seferoğlu, Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu ve Prof. Dr. Sefer Bora Lişesivdin katıldı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız toplantıda, Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Yürütme Kurulunun çalışmalarına çok önem verdiğini ifade ederek Üniversitemizin tüm hedeflerini gerçekleştirmek için eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarında çalışmalarına devam ettiğini vurguladı. Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Araştırma üniversitesi vasfımızın devamlılığı, ulusal ve uluslararası sıralamalarda konumumuzun daha ileriye taşınması için yapılacak faaliyetlere tüm personelimizin katılımını bekliyorum” dedi.

Prof. Dr. Musa Yıldız, kurum kültürü ve kurumsal aidiyetin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Gazili Olmak Ayrıcalıktır” düşüncesi ile öğrencilerimiz, personelimiz ve emekli olmuş çalışanlarımızın üniversite imkânlarından öncelikli olarak yararlanmasını sağlayacak tedbirler alınacağını sözlerine ekledi.

Gazi Üniversitesi Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Yürütme Kurulu Toplantısı kapsamında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, akademik çalışmalar açısından Üniversitemizin mevcut durumu, gerçekleşmeleri ve hedeflerini içeren bir sunum gerçekleştirdi. 

Kurul çalışma programının oluşturulduğu ve kurul üyelerinin işbirliği yapacağı akademik birimlerin belirlendiği toplantıda, Akademik Veri Sistemi’nde (AVESİS) performans ölçüm kriterlerinin belirlenmesi için çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı. Akademik birimler bünyesinde oluşturulan ekiplerin çalışma programı yapıldı.

Toplantı kapsamında, Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Zeynel Seferoğlu tarafından Gazi Üniversitesinin araştırma üniversitesi vasfının devamlılığı için akademik performansı artıracak çalışmalar ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

background image