Üniversitemizde ‘Genç Akademisyenler Sempozyumu’ çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Sempozyuma Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, öğretim üyeleri ile öğretim elemanları katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, ileri teknolojiye ulaşmak için herkesin çok çalışmak zorunda olduğuna vurgu yaparak, “Ülkemizin eğitim, sanayi ve ekonomi alanlarında yaptığı çalışmalar, bilimsel araştırma ve yenilikçi teknolojileri geliştirmeyi desteklemektedir. Uzun vadede getirisi yüksek olan ancak, başlangıçta büyük maddi destek gerektiren araştırma geliştirme faaliyetlerinin başarısıyla teknoloji üreten ülke konumuna gelebiliriz” diye konuştu.
Salgın döneminde nitelikli insan kaynağının ülkelerin elindeki en önemli güç haline geldiğine vurgu yapan Prof. Dr. Musa Yıldız, “Nitelikli insan yetiştirmeyi görev edinen Üniversitemizde öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin salgın sürecinden en az etki ile kurtulması için tüm tedbirler alındı. Başta eğitim ve araştırma olmak üzere tüm alanlarda gece gündüz çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı.
Üniversite-sanayi iş birliği, araştırma-geliştirme ve ürün-geliştirme gibi faaliyetlerin ekonomik kalkınma açısından son derece önemli olduğuna vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bu nedenle Araştırma Üniversitesi vasfımızın gereği olarak hedeflerimizi proje bazlı ve sanayi iş birliğine dayalı akademik çalışmalar olarak belirledik” diye konuştu.
Genç akademisyenlere seslenen Prof. Dr. Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “Genç Araştırmacılar kamu, üniversite ve özel sektör tarafından verilen çeşitli hibe destek programlarından yararlanmalıdır. Avrupa Birliği hibe fonları ve diğer uluslararası destekler kapsamında genç araştırmacıların, yurt dışı proje odaklı akademik çalışmalar yapmalarını önemsiyoruz. Bu nedenle; Üniversitemizde görev yapan akademik personel ve lisansüstü eğitim alan tüm öğrencilerimiz proje tabanlı araştırma yapmaya özendirilmelidir.”
“Gazi Üniversitesi verdiği eğitimle, yaptığı projeleriyle, ulusal ve uluslararası iş birlikleriyle, sosyal alanlarda faaliyetleriyle adından söz ettirmeye devam edecektir. Gazi Üniversitesi yönetimi olarak araştırma geliştirme faaliyetleri ve sanayi iş birliklerine desteklerimiz tüm hızıyla devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte araştırma faaliyetleri ve sanayi iş birliklerine yönelik olarak tüm birimlerimiz öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin çalışmalarında yanında olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır ise akademisyenlere hitaben yaptığı konuşmada, Gazi Üniversitesi’nin güçlü araştırma ve uygulama altyapısıyla genç akademisyenleri desteklemeye devam ettiğini vurguladı. Üniversitemiz bünyesinde 11 farklı konuda proje desteği sağlandığını anımsatan Prof. Dr. Bayındır, Araştırma Üniversitesi olarak araştırma yapıp proje geliştirmek isteyen tüm akademisyenlerin yanında olduklarını söyledi.
Sempozyumda Gazi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Karakaya ise ‘Bilimsel yayın ve etik kavramı’ konulu bir sunum yaptı.
Araştırma Üniversitesi İzleme ve Değerlendirme Kurulu İlk Toplantısı Gerçekleştirildi
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu Ziyaret Etti
Gazililer Başöğretmen İçin Koştu
URAP 2023-2024 Türkiye Sıralamasında Üniversitemiz Devlet Üniversiteleri Arasında 7. Oldu
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.