Üniversitemizde Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından fakülte, enstitü ve yüksekokul ziyaretleri tamamlanmasının ardından, etkileşimi ve iletişimi artırmak amacıyla Üniversitemiz akademik birimleriyle düzenlenen verimlilik toplantıları devam ediyor. Çevrim içi olarak yapılan verimlilik toplantılarının ikincisine, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Bayındır ve Prof. Dr. Bekir Buluç, Üniversitemiz bünyesindeki araştırma merkezlerinin yöneticileri ve öğretim üyeleri katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, 14 Ağustos 2020 tarihinde göreve geldiklerini ve süratle ekiplerini kurarak çalışmalara başladıklarını belirterek, “Göreve geldiğimizden bu yana fakülteler, yüksekokullar, enstitüler ile araştırma merkezlerini ziyaret ederek toplantılar düzenledik. Bu toplantılarda vizyonumuzu ve yapmak istediklerimizi anlattık. İlk verimlilik toplantısında Gazi Eğitim Fakültesinin 8 bölüm ve 28 ana bilim dalı başkanıyla çevrim içi olarak bir araya geldik” diye konuştu.
Prof. Dr. Yıldız, Gazi Üniversitesinin araştırma üniversitesi olduğunu ve YÖK’ün belirlediği kriterlere uygun olarak çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, “Geleceğe odaklanarak siz hocalarımızla birlikte verimliliğimizi arttırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Gazi Üniversitesinin Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olduğuna değinen Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesinden yetişmiş bir rektör olarak eğitimci vizyonunu görevi boyunca göstermeye gayret edeceğini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Hangi bölümden olursak olalım, hepimizin ortak noktası eğitimci olmamızdır” diye konuştu.
Uygulama ve araştırma merkezlerinde yeni bir dönemin başlamasını hedeflediklerini anlatan Prof. Dr. Yıldız, “Üniversitemiz bünyesinde 30 araştırma merkezi bulunuyor. Bu merkezlerimizden 6 ayda bir izleme raporu, her yıl sonunda da faaliyet raporu vermesini istiyoruz. Araştırma üniversitesi olarak çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Ekip ruhuyla Gazi Üniversitesi olarak yükselişe geçmeyi arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır ise, uygulama ve araştırma merkezlerinin faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, 30 araştırma ve uygulama merkezine ek olarak 4 merkezin daha bu yıl içinde kurulacağını belirtti. Bayındır ayrıca YÖK’ün araştırma üniversitesi performans kriterleri hakkında da bilgiler verdi.
Toplantıda, merkez müdürleriyle görüş alışverişinde bulunuldu. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, merkez müdürlerinin sorularına cevap verdi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç ve Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız'ın kapanış konuşmasının ardından toplantı sona erdi.
Araştırma Üniversitesi İzleme ve Değerlendirme Kurulu İlk Toplantısı Gerçekleştirildi
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu Ziyaret Etti
Gazililer Başöğretmen İçin Koştu
URAP 2023-2024 Türkiye Sıralamasında Üniversitemiz Devlet Üniversiteleri Arasında 7. Oldu
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.