Verimlilik Toplantısı-1 Yapıldı
13 Aralık 2020 | 20:40

Üniversitemizde Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından fakülte, enstitü ve yüksekokul ziyaretleri tamamlandıktan sonra, bugün itibariyle etkileşimi ve iletişimi artırmak amacıyla fakültelerdeki ana bilim dalı ve bölüm başkanlarıyla çevrim içi olarak verimlilik toplantıları yapılmaya başlandı. Gazi Eğitim Fakültesi ile yapılan ilk toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Gazi Eğitim Fakültesi ana bilim dalı ve bölüm başkanları katıldı.

Programın açılışında konuşan Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, böyle bir toplantının Rektörümüzün katılımıyla gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç üst yönetim olarak bu tür toplantıların verimliliği artırmak için çok önemli olduğunu ifade etti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır ise araştırma üniversitesi olan Üniversitemizle ilgili bazı göstergeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, kampüsüne ilk kez 1984 yılında adım attığı Gazi Üniversitesine rektör olmanın onurunu ve gururunu yaşadığını belirterek sözlerine başladı. Atamasının ardından çok hızlı bir şekilde çalışma ekibini kurduğunu anımsatarak, rektörlük olarak birçok program gerçekleştirdiklerini söyledi. Gazi Üniversitesinin bir eğitim kurumu olduğunun altını çizen Yıldız, “2021 yılı Üniversitemizin kuruluşunun 95. yılı. Bu nedenle her birimimizin katılımıyla toplam 95 etkinlik yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda ana bilim dalı ve bölüm başkanlarımızın desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Fakülte internet sayfalarının çok önemli olduğuna da işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, internet  sayfalarının güncellenmesi konusunda hassasiyet gösterilmesini, bu konuyu bizzat bölüm ve ana bilim dalı başkanlarının takip etmesini arzu ettiklerini belirtti.

Dünyanın küresel bir salgından geçtiğini vurgulayan Rektörümüz, bu süreçte eğitimin uzaktan yapılmaya başladığını kaydetti. Ana bilim dalı ve bölüm başkanlarından çevrim içi verilen derslerin takibini yapmalarını da isteyen Rektörümüz Musa Yıldız, salgın döneminde öğrencileri en iyi şekilde yetiştirme gayreti içerisinde olunması gerektiğini söyledi.

Küresel salgın nedeniyle yapılamayan sempozyum ve konferansların çevrim içi olarak yapılabileceğini hatırlatan Rektör Musa Yıldız, 2021 yılında her bölümün ve arzu eden ana bilim dallarının çevrim içi sempozyum vb. ilmi faaliyetleri planlamalarının kendilerini memnun edeceğini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız verimliliğin artırılmasıyla ilgili birçok konuyu dile getiren konuşmasının ardından, Gazi Eğitim Fakültesi bölüm ve ana bilim dalı başkanlarının sorularına cevap verdi.

 

 

background image