Duyuru
ProQuest Dissertation & Thesis Veri Tabanı Güncellemesi
16 Mayıs 2022 | 09:08

Değerli Kullanıcılarımız,

Üniversitemizin de üyesi olduğu TUBİTAK ULAKBİM EKUAL kapsamında erişim sağladığımız ProQuest Dissertation & Thesis veri tabanında aktif olan önemli bir güncelleme ile ilgili olarak sizleri bilgilendiriyoruz.

Yapılan yeni güncelleme ile birlikte ProQuest Dissertation & Thesis veri tabanı içerisinde yer alan 1.1 milyon tam metin tez için Atıf Bağlantıları (Citation Connection) araçları eklenmiştir. Bu araçlar “Doküman Görüntüleme” sayfasında “Temel Kaynaklar” ve “Benzer Tezler” başlıkları olarak yer almaktadır.

“Temel Kaynaklar” alanından kullanıcılarımız, ilgili tezin bulunduğu konu alanı ile aynı alanda yer alan, ProQuest platformunda ya da kurumumuzun aboneliği olan kaynaklar içerisinde yer alan kitap, dergi makalesi, gazete vb. kaynaklara doğrudan erişim sağlayabileceklerdir. Dinamik algoritmalar, önerilen kaynakları her benzersiz arama sonucuna göre ayarlamakta ve belirli bir konudaki en alakalı ve etkili çalışmaları vurgulamaktadır.

“Benzer Tezler” alanından ise, kullanıcılarımız, ilgili tez ile benzer atıflara sahip tezlere erişebileceklerdir. Bu tezlerin altında ayrıca benzerlik oranının gösterildiği “Similarity Index” seçeneği bulunmaktadır.

Şu anda bu araçlar veri tabanı içerisinde yer alan 1.1 Milyon tam metin tez için mevcuttur ve bu sayı önümüzdeki günlerde artacaktır. Yeni güncellemeler ile ilgili videoya https://www.youtube.com/watch?v=568g6KsHeak adresinden erişim sağlayabilirsiniz.

background image